Ωτοβελονισμός

Ωτοβελονισμός

βελονισμος γιαννιτσα

        Ο Ωτοβελονισμός και η Ωτοθεραπεία είναι η θεραπευτική εκείνη μέθοδος που χρησιμοποιεί το Πτερύγιο του Αυτιού για τη διάγνωση και την θεραπεία διαφόρων ασθενειών που αφορούν ολόκληρο τον οργανισμό.

      Ο Ωτοβελονισμός στηρίζεται αφ’ ενός στις αρχές και τους κανόνες της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, στον Κλασσικό παραδοσιακό Βελονισμό, αλλά και στις σύγχρονες νευροφυσιολογικες αρχές.

      Χρησιμοποιήθηκε μεθοδικά και συστηματικά στην Γαλλία από τον Dr. Paul Nogier (1908 – 1996) την δεκαετία του 1950 ο οποίος διεκδικεί και την πατρότητα του. Συνήθως εφαρμόζεται θεραπευτικά σε συνδυασμό με τον κλασσικό βελονισμό (βελονισμός όπου χρησιμοποιούνται σημεία σε όλο το σώμα του ασθενούς).

Το Πτερύγιο του Αυτιού αποτελεί ένα όργανο με εξαιρετική σημασία αφού αυτό:

  • Αντιπροσωπεύει την σωματοτοπική απεικόνιση όλου του οργανισμού (εικόνα του ανεστραμμένου εμβρύου)
  • Διαθέτει μια πολύ πλούσια νεύρωση με πλήθος νευρικών απολήξεων και υποδοχέων.
 

Τρόποι εφαρμογής του Ωτοβελονισμού

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ερεθισμού των αντανακλαστικών αυτών σημείων του αυτιού όπως η μάλαξη, ο Ηλεκτροβελονισμός , η τοποθέτηση βελόνων ,η εφαρμογή ειδικών σφαιριδίων η σπόρων, τα μαγνητάκια η ημι-μόνιμες βελόνεςκαι πολλά άλλα.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του Ωτοβελονισμού

  • Γρήγορη, εύκολη και άμεση τεχνική
  • Πολύ καλή απόκριση σε οξείες καταστάσεις και κυρίως στους μυοσκελετικούς πόνους
  • Εξαιρετικά αποτελεσματικός στην προσπάθεια απεξάρτησης ουσιών (κάπνισμα, αλκοόλ, κ.α.) και έλεγχος της όρεξης (βουλιμία και παχυσαρκία)
  • Εξαιρετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις άγχους (stress) και αϋπνίας.
  • Συνεχιζόμενο θεραπευτικό αποτέλεσμα του βελονισμού ακόμα και όταν ο ασθενής βρίσκεται στο χώρο του και στα μεσοδιαστήματα τον θεραπευτικών του συνεδρίων.

Στις μέρες μας χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά ο Ωτοβελονισμός γιααδυνάτισμα αλλά και για την διακοπή του καπνίσματος.

 
βελονισμος γιαννιτσα
βελονισμος γιαννιτσα
βελονισμος γιαννιτσα